Modulis supažindina studentus su kultūros paveldo samprata šalies ir Europiniame kontekste, atskleidžiamas kultūros paveldo vaidmuo ir perspektyvos vystant šalies, regiono, miesto kultūrines, socialines ir ekonomines galimybes, suteikiama tarpdisciplininių žinių ir praktinių įgūdžių vertinant kultūros paveldo objektų savitumą, vykdant organizacijų valdymo, projektinę ir mokslinių tyrimų veiklas kultūrinio turizmo srityse.
Kurso tikslas — suteikti studentams bazinių teorinių ir praktinių žinių apie kultūros turizmo vadybos aspektus. Kurse analizuojamos kultūrinio turizmo sąsajos su kultūros paveldu, kultūrinio turizmo socialinis, kultūrinis, politinis ir ekonominis poveikiai. Studentai supažindinami su kultūrinio turizmo planavimo, organizavimo ir kontrolės aspektais, turizmo organizacine infrastruktūra, turizmo vartotojų poreikiais, kultūrinio turizmo objektais, jų vadyba ir interpretacija. Kurse pristatomos kultūrinio turizmo tendencijos šalyje, Baltijos šalių regione ir Europoje.
Kurso programa siekia parodyti istorijos disciplinos taikymo galimybes, integruoti istorijos bei kitų sričių patirtį į bendrą visumą, derinant teorinius dalykus ir praktinius kursus, atskleidžiant studijuojantiems veiklos tarpdiscipliniškumą ir daugiaperspektyvumą, paveldosaugos kaip „taikomosios istorijos“ konceptą.